About

Σας καλωσορίζουμε στο ιστολόγιο e-daskala mou!

Το ιστολόγιο e- daskala mou δημιουργήθηκε αρχικά με σκοπό να υπηρετήσει μια πιο σύγχρονη μορφή διδασκαλίας. Στόχευε στη διαρκή επικοινωνία με μαθητές και μαθήτριές , γονείς, αλλά και εκπαιδευτικούς και για πολλά χρόνια προσέφερε εντελώς δωρεάν το σύνολο του εκπαιδευτικού του υλικού.

Τα ψηφιακά (έντυπα και διαδραστικά) φύλλα εργασίας του e-daskala mou, δοκιμάστηκαν μέσα στην τάξη με επιτυχία και βοήθησαν πολλά παιδιά να καλύψουν τα κενά τους, να προσεγγίσουν δημιουργικά και συχνά με παιγνιώδη τρόπο τη γνώση. Δημιουργήθηκαν για να “διορθώσουν” δυσκολίες των σχολικών εγχειριδίων αλλά και να να βοηθήσουν στη ομαλή μετάβαση των παιδιών από τη μία τάξη στην άλλη. Η ανάγκη του εκσυγχρονισμού της παρεχόμενης γνώσης και αργότερα οι ανάγκες της εξ αποστάσεως διδασκαλίας έδωσαν σε πολλά από τα φύλλα εργασίας μας διαδραστική μορφή.

Τα φύλλα εργασίας του e- daskala mou εστιάζουν στα βασικά που πρέπει να γνωρίζει ένας/μια μαθητής/τρια ώστε τελειώνοντας μια τάξη, να είναι απόλυτα έτοιμος/η για να φοιτήσει στην επόμενη.

Σας ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη και σας ευχόμαστε καλή περιήγηση.

Επιμορφώσεις στην παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού

  1. Επιμόρφωση Α΄ επιπέδου για την αξιοποίηση και εφαρμογή των Τ.Π.Ε. στη διδακτική πράξη
  2. Επιμόρφωση Β΄ επιπέδου για την αξιοποίηση και εφαρμογή των Τ.Π.Ε. στη διδακτική πράξη
  3. Επιμορφωτικό σεμινάριο eTwinning για εργαλεία Web 2.0 με τίτλο: «Εργαλεία δημιουργίας ιστοτόπων – Συνεργατικά και υποστηρικτικά εργαλεία»
  4. Επιμορφωτικό σεμινάριο eTwinning για εργαλεία Web 2.0 με τίτλο: «Εργαλεία επεξεργασίας πολυμέσων – Εργαλεία παραγωγής εκπαιδευτικού υλικού»
  5. Επιμορφωτικό σεμινάριο eTwinning για εργαλεία Web 2.0 με τίτλο: «Πλατφόρμες ηλεκτρονικής μάθησης – Εργαλεία παραγωγής εκπαιδευτικού υλικού – Εργαλεία επικοινωνίας»
  6. Επιμορφωτικό σεμινάριο eTwinning για εργαλεία Web 2.0 με τίτλο: «Δημιουργικό και ασφαλές διαδίκτυο – Αξιολόγηση και ανάπτυξη κριτικής σκέψης για το ψηφιακό περιεχόμενο»
  7. Επιμορφωτικό σεμινάριο eTwinning για εργαλεία Web 2.0 με τίτλο: “Διαδικτυακές εκπαιδευτικές κοινότητες και αξιοποίηση μαθησιακών αντικειμένων

Εισηγήσεις στις οποίες “πήραν μέρος” τα φύλλα εργασίας μας:

  1. Εισήγηση με θέμα: «Οι δυνατότητες των ΤΠΕ ως εργαλείο στα χέρια των μαθητών /τριων στην υλοποίηση και παρουσίαση εκπαιδευτικών προγραμμάτων», στο 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Εκπαιδευτικών για τις ΤΠΕ με θέμα: «Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στη Διδακτική Πράξη.
  • Εισήγηση με θέμα: «Γράψε το δικό σου παραμύθι: Εμπλουτίζοντας εξ αποστάσεως τον θεσμό της ψηφιακής σχολικής βιβλιοθήκης με την πένα της δημιουργικής γραφής στο 6ο Δ. Σ. Νάουσας» στο 3ο Παιδαγωγικό Συνέδριο Ημαθίας με θέμα: «Εξ αποστάσεως εκπαίδευση, Σύγχρονη και Ασύγχρονη: Μέθοδοι, Ιδέες και Πρακτικές στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση».
  • Εισήγηση με θέμα: “Παίζω, ερευνώ και μαθαίνω με ένα βιβλίο” στην Παιδαγωγική Ημερίδα για τους εκπαιδευτικούς της 2ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Ν. Ημαθίας με θέμα: «Αντιμετώπιση των προβλημάτων μάθησης μέσα στην εκπαιδευτική διαδικασία της τάξης: δυνατότητες και περιορισμοί»

Επικοινωνήστε μαζί μας:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *