Ας γνωριστούμε…

Σας καλωσορίζω στο εκπαιδευτικό μου ιστολόγιο!

Είμαι η Ελένη Τσάντζου, εκπαιδευτικός ΠΕ70 και μητέρα τεσσάρων παιδιών. Υπηρετώ την εκπαίδευση ως δασκάλα τα τελευταία 30+ χρόνια.

Αγαπώ πολύ τη δουλειά μου και τη θεωρώ μια από τις μεγαλύτερες ευλογίες της ζωής μου.

Πιστεύω ότι ο/η δάσκαλος/α πρέπει, να αγαπάει πολύ τα παιδιά, ώστε να μπορεί να αγγίζει τις ψυχές τους. Δεν πρέπει ποτέ να σταματάει να μαθαίνει και να εκσυγχρονίζεται για να συμβαδίζει με τις ανάγκες της εποχής του. Να ανακαλύπτει διαρκώς νέες μεθόδους και σύγχρονα μέσα ώστε να μπορεί να μεταδίδει αποτελεσματικά τη γνώση και να καλλιεργεί στάσεις και συμπεριφορές στα πλαίσια του αυτοσεβασμού και του αλληλοσεβασμού.

Επιμορφώσεις – Σεμινάρια

 1. Επιμόρφωση Α΄ επιπέδου για την αξιοποίηση και εφαρμογή των Τ.Π.Ε. στη διδακτική πράξη
 2. Επιμόρφωση Β΄ επιπέδου για την αξιοποίηση και εφαρμογή των Τ.Π.Ε. στη διδακτική πράξη
 3. Επιμορφωτικό σεμινάριο eTwinning για εργαλεία Web 2.0 με τίτλο: «Εργαλεία δημιουργίας ιστοτόπων – Συνεργατικά και υποστηρικτικά εργαλεία»
 4. Επιμορφωτικό σεμινάριο eTwinning για εργαλεία Web 2.0 με τίτλο: «Εργαλεία επεξεργασίας πολυμέσων – Εργαλεία παραγωγής εκπαιδευτικού υλικού»
 5. Επιμορφωτικό σεμινάριο eTwinning για εργαλεία Web 2.0 με τίτλο: «Πλατφόρμες ηλεκτρονικής μάθησης – Εργαλεία παραγωγής εκπαιδευτικού υλικού – Εργαλεία επικοινωνίας»
 6. Επιμορφωτικό σεμινάριο eTwinning για εργαλεία Web 2.0 με τίτλο: «Δημιουργικό και ασφαλές διαδίκτυο – Αξιολόγηση και ανάπτυξη κριτικής σκέψης για το ψηφιακό περιεχόμενο»
 7. Επιμορφωτικό σεμινάριο eTwinning για εργαλεία Web 2.0 με τίτλο: “Διαδικτυακές εκπαιδευτικές κοινότητες και αξιοποίηση μαθησιακών αντικειμένων
 8. Παρακολούθηση προγράμματος εκπαίδευσης των Πράξεων «Ανάπτυξη και Λειτουργία Δικτύου Πρόληψης και Αντιμετώπισης των Φαινομένων Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού» των Αξόνων Προτεραιότητας 1, 2 και 3 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση»
 9. Συμμετοχή σε βιωματικό σεμινάριο με θέμα: «Οι Απώλειες στη ζωή του Παιδιού» του Κέντρου Πρόληψης και Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας ΠΡΟΣΒΑΣΗ.
 10. Συμμετοχή σε βιωματικό σεμινάριο με θέμα: «Αντιμετωπίζοντας την παιδική επιθετικότητα με ένα Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας – Το σπίτι των Παιδιών» του Κέντρου Πρόληψης και Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας ΠΡΟΣΒΑΣΗ.

Εισηγήσεις

 1. Εισήγηση με θέμα: «Οι δυνατότητες των ΤΠΕ ως εργαλείο στα χέρια των μαθητών /τριων στην υλοποίηση και παρουσίαση εκπαιδευτικών προγραμμάτων», στο 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Εκπαιδευτικών για τις ΤΠΕ με θέμα: «Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στη Διδακτική Πράξη.
 • Εισήγηση με θέμα: «Γράψε το δικό σου παραμύθι: Εμπλουτίζοντας εξ αποστάσεως τον θεσμό της ψηφιακής σχολικής βιβλιοθήκης με την πένα της δημιουργικής γραφής στο 6ο Δ. Σ. Νάουσας.» στο 3ο Παιδαγωγικό Συνέδριο Ημαθίας με θέμα: «Εξ αποστάσεως εκπαίδευση, Σύγχρονη και Ασύγχρονη: Μέθοδοι, Ιδέες και Πρακτικές στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση».
 • Εισήγηση με θέμα: Παίζω, ερευνώ και μαθαίνω με ένα βιβλίο», στην Παιδαγωγική Ημερίδα για τους εκπαιδευτικούς της 2ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Ν. Ημαθίας με θέμα: «Αντιμετώπιση των προβλημάτων μάθησης μέσα στην εκπαιδευτική διαδικασία της τάξης: δυνατότητες και περιορισμοί»

Συμμετοχές

 1. Συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus + KA1 με τίτλο: «Μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό: Ένα μεγάλο βήμα σε μια ασφαλή και γνώριμη αγκαλιά»
 2. Συμμετοχή στο 6ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας με την εργασία: «Σχεδιασμός και παρουσίαση project»

Ηλεκτρονική διαχείριση εκπαιδευτικών ιστοτόπων

 1. Εκπαιδευτικό  ιστολόγιο: https://e-daskala-mou.gr/
 2. Σχολικό περιοδικό: https://schoolpress.sch.gr/ebobires/ (e- bobires)
 3. Ψηφιακή σχολική βιβλιοθήκη:  https://blogs.sch.gr/6dimnaousxolikibibliothiki/ (e- βιβλιοθήκη μας)
 4. Κανάλι με εκπαιδευτικό περιεχόμενο στο Youtube: https://www.youtube.com/c/elenitsantzou/videos (eleni tsantzou)

Παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού σε εκπαιδευτικά sites

 1. www.e-selides.gr:

https://www.e-selides.gr/downloads.php?word=%CE%A4%CF%83%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B6%CE%BF%CF%85+%CE%95%CE%BB%CE%AD%CE%BD%CE%B7&c=

https://www.liveworksheets.com/user/Eleni_Tsa

https://blogs.sch.gr/elekyr/learningapps-diadrastikes-ergasies-kai-paichnidia/

 • https://quizlet.com:

https://blogs.sch.gr/elekyr/quizlet-ekpaideytika-paichnidia/

Το ιστολόγιο e- daskala mou δημιουργήθηκε με σκοπό να υπηρετήσει μια πιο σύγχρονη μορφή διδασκαλίας. Στοχεύει στη διαρκή επικοινωνία με τους μαθητές και τις μαθήτριές μου, τους γονείς, αλλά και τους συναδέλφους μου.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και σας εύχομαι καλή περιήγηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *